Många företagare inom industri och byggbranschen har samma problem.

Oavsett om de har för mycket eller för lite att göra så brukar det alltid vara samma problem i slutet av dagen.

Det är för lite pengar kvar i kassan när alla utgifter och löner betalats ut.

 

Så den riktiga frågan är: Hur kan man öka vinstmarginalerna på projekten?

Vi har intervjuat över 10+ framgångsrika byggfirmor med goda vinstmarginaler och gjort en liten sammanfattning.

Tips #1 Större kunder med service avtal.

Fokusera på långsiktiga avtal. Vi har sett alldeles för många byggfirmor som hjälper privatpersoner med små rörläckor eller strömavbrott. Det är inget fel att hjälpa dessa privatpersoner med småsaker men du måste komma ihåg att det är bara ett engångs gig.

Nyckeln till att driva ett framgångsrikt bolag med hög vinstmarginal är att få många företag uppskrivna som fasta servicekunder ELLER betjäna privatpersoner med STORA projekt såsom nybygg av hus, renovering av badrum, kök etc.

Så nu när vi vet detta, hur kan man gå tillväga?

#1 Slipa dina säljs & marknadsförings färdigheter.
Det vanligaste jag måste lära ut till byggfirmor är att dem primärt inte jobbar med industritjänster.  Primärt jobbar dem nämligen med marknadsföring och försäljning av byggtjänster.

Ta fram de dammiga säljsmaterialen och börja läs. Några fantastiska böcker jag personligen rekommenderar är “The e-myth for contractors” Med Michael Gerber och NO BS Guide for Sales People – Dan Kennedy.

Läs dessa två böcker och implementera det som står där så kommer din inkomst att öka brutalt!

#2 Lär dig Google Ads.
Vill du ha mer företagskunder? Då kan du ta hjälp av Google ads för att buda på nyckelord såsom “Nybygg Göteborg” eller “Badrumsrenovering Stockholm” om det nu är det du önskar mer av.  Du kan även buda på nyckelord för “serviceavtal elektriker Göteborg” etc.

pro tip: Om du fiskar efter företagskunder så buda enbart under kontorstider.

 

Jag kommer inte att fortsätta att skriva mer på artikeln idag eftersom att det redan är så mycket bra information i detta inlägget.

Därför önskar jag att du ska läsa igenom inlägget flera gånger och viktigast av allt : Implementera så mycket som möjligt tills nästa vecka!